Een nieuwe boiler kopen? Welke opties zijn er allemaal?

Loodgieters Blog

Een boiler is onmisbaar als je thuis de garantie op warm water wilt hebben. Ga je echter op zoek naar een passende boiler voor jou, dan kom je erachter dat er veel soorten boilers zijn. Een boiler kopen is daarom nog niet zo gemakkelijk als het lijkt. Maar hoe beslis je nu welke boiler voor jou ideaal is? Welke soorten boilers zijn er allemaal en welke voordelen en eventueel nadelen hebben deze boilersoorten? In hoofdzaak worden er in de installatiebranche zeven soorten boilers onderscheiden. Als je een boiler kopen wilt, kun je kiezen uit: een elektrische boiler, een gasboiler, een warmtepompboiler, een zonneboiler, een doorstroomboiler, een keukenboiler en een smartboiler.

Soorten boilers: elektrische boilers, gasboilers en warmtepompboilers

De bekendste boiler is de elektrische boiler. Dit type boiler werkt op elektriciteit en heeft als groot voordeel dat er altijd direct warm water beschikbaar is als je dat nodig hebt. Een ander groot voordeel van dit soort boilers is het feit dat ze relatief voordelig zijn qua aankoopprijs. Belangrijk bij de aankoop is wel om goed te kijken naar de inhoud van de boiler die je op het oog hebt. Gebruik je veel water, dan heb je natuurlijk een boiler nodig met relatief veel inhoud. Gasboilers werken in principe hetzelfde als elektrische boilers, alleen draaien deze boilers op gas en niet op stroom. Heb je warm water nodig, dan is dat met een gasboiler direct beschikbaar. Een voordeel van gasboilers is de aantrekkelijke prijs, terwijl een nadeel van dit type boilers het feit is dat ze minder goed zijn voor het milieu door hun relatief hoge CO2-uitstoot. Wil je een milieuvriendelijke boiler, dan is de warmtepompboiler ene goede keuze. Hiervoor heb je een warmtepomp nodig, die warmte uit de lucht haalt. Fijn aan dit type boiler is het naar verhouding hoge rendement vergeleken met conventionele boilers.

Zonneboiler, doorstroomboiler, keukenboiler en smartboiler

Een energiezuinige en milieuvriendelijke optie is de zonneboiler, die zijn energie uit zonnecollectoren haalt. Met vijf à zes vierkante meter oppervlakte aan collectoren kun je een huishouden van vier tot vijf personen van energie voorzien. Een nadeel is dat deze boilers relatief duur zijn qua aanschafprijs. Een doorstroomboiler lijkt veel op een geiser. Deze is energiezuiniger, omdat het water pas wordt verwarmd als je water nodig hebt. Deze boiler kopen betekent aanzienlijk op de energiekosten kunnen besparen. Ten slotte zijn er nog de keukenboiler en smartboiler. Keukenboilers zijn klein en naar verhouding goedkoop, omdat ze alleen keukenwater hoeven te verwarmen. Een smartboiler, ten slotte, is een energiezuinige keuze. Deze boilers zijn zelflerend en besparen je daarom op termijn een hoop energie en geld. Van der Wal B.V. verkoopt boilers en kan advies geven.

Delen  

23 september 2020

Het belang van loodgieters

Hallo lieve lezers, mijn naam is Leen en hier kunnen jullie lezen hoe mijn avontuur in mijn nieuwe huisje een problematische start kende. Hoewel ik dacht dat mijn nieuwe stekje helemaal instapklaar was, kwamen al gauw heel wat gebreken aan de oppervlakte. Vooral op vlak van sanitair diende één en ander nagezien en hersteld te worden. Mijn eerste douche werd letterlijk een koude douche en mijn verwarming deed het ook al niet. Even balen maar dan het heft in eigen handen nemen en op zoek gaan naar een goede loodgieter die mijn huisje in een mum van tijd volledig in orde zou krijgen. Hoe die mij uit de brand geholpen heeft! Lees gerust mijn blog en laat je inspireren als jij ook met dezelfde obstakels te maken krijgt.